Shop SEMIC

Som Empresa Carboni Neutral!

03-06-2022

La cura del medi ambient, la preocupació pel planeta i les accions en favor de la sostenibilitat són una responsabilitat de tots i totes, especialment de les empreses i de les organitzacions.

Per a SEMIC aquesta qüestió és una prioritat des de fa anys i ara més que mai som conscients que és necessari dur a terme projectes i canvis que demostrin el nostre compromís en matèria de sostenibilitat i que tinguin un impacte positiu en el nostre entorn més pròxim i també més llunyà. En els últims anys hem destinat molts recursos a ser més verds, més eficients, més sostenibles i a generar un impacte menor en el planeta, fins a arribar a poder dir avui que SEMIC és una Empresa Carboni Neutral o Carboni Zero.

 

Què significa ser una Empresa Carboni Neutral?

És aquella empresa que compensa les seves emissions de Carboni, és a dir, que equilibra les seves emissions deixant a zero la balança entre el CO₂ que genera i el que redueix. Concretament a SEMIC portem 2 anys (2020 i 2021) compensat les nostres emissions de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEI) mesurades en tones de CO₂ equivalent.

Aquestes accions queden reflectides en el Registre de la Petjada de Carboni, iniciativa oficial totalment voluntària del Ministeri de Transició Ecològica del Govern d'Espanya que té l'objectiu de lluitar contra el canvi climàtic en les organitzacions espanyoles.

Al 2020 SEMIC va calcular el seu impacte mediambiental en emissions de CO₂, va reduir aquesta emissió de Gasos d'Efecte d'hivernacle respecte els anys anteriors i, a més, va compensar les seves tones de CO2 equivalent obtenint així el segell en les 3 categories del Registre de la Petjada de Carboni. SEMIC es converteix així en una de les 49 empreses en tota Espanya a obtenir el segell en les 3 categories per a l'any 2020.

 

 

Els nostres projectes de compensació de Co2

Com hem compensat les 68 tones de CO2 equivalent generades per la nostra activitat empresarial en 2020? Contribuint a la plantació de 638 arbres i col·laborant així amb el projecte de repoblació i reforestació Coto Marías (Ponteareas), localitzat al Monte Vecinal de Ribadetea (Pontevedra).

En concret s'han plantat pins i eucaliptus en una superfície de més de mitja hectàrea de terreny. Es calcula que aquests arbres permetran absorbir un total de 374 tones de CO2 equivalent. Aquest projecte es va iniciar en 2016, després dels incendis de Galícia de 2015 que van arrasar la zona i van commocionar a tota la població gallega i també espanyola. El Monte Vecinal de Ribadetea té una superfície de 380 hectàrees i destina més d'un 13% de la seva superfície (51,17 hectàrees) a Zones de Reserva (FSC) on es prioritza el seu estat natural sense que hi hagi intervenció humana.

Les tonelades compensades al 2021 van ser 74 i es van destinar al projecte Coto das Pias (Salceda de Caselas) amb un total de 2.400 arbres per al Monte Vecinal de Panderrubias, a Pontevedra, incendiat al 2017. 

 

Aportem el nostre gra de sorra en la lluita per la conversació del mediambient 

Amb accions així, de contribució a la reforestació de les zones més afectades per incendis i altres desastres naturals i humans, és com una empresa pot contribuir al seu entorn compensat les emissions que genera. Aportem així el nostre gra de sorra com a Empresa Carboni Zero fent tangible el nostre compromís per rebaixar al mínim els nivells de contaminació i impacte mediambiental.

A SEMIC estem molt feliços de poder per demostrar-nos -i demostrar- que és possible ser una empresa cada dia més verda i sostenible.

Compartir en:

×
×
×