Shop SEMIC

L'Hospital Sant Joan de Déu Zaragoza garanteix condicions òptimes a la temperatura dels seus fàrmacs

27-02-2023

L'hospital Sant Joan de Déu Zaragoza necessitava monitorar la temperatura en les neveres de farmàcia. El centre sanitari va comptar amb SEMIC, el seu Partner IT de referència, per a localitzar una tecnologia que pogués cobrir aquesta necessitat, tingués una ràpida i fàcil implantació i oferís el suport i acompanyament necessari. Els sensors i programari de Nespra van ser l'opció triada en aquest projecte.

El Repte

L'Hospital disposa de diverses neveres per a emmagatzemar medicaments refrigerats, que necessiten romandre dins d'un interval de temperatura definida, i han d'estar en un constant monitoratge. Si la temperatura passa el límit exigit per a complir amb els estàndards de qualitat, el personal ha de rebre una alerta per a poder corregir-lo. A més, es necessitava portar un control de temperatura i humitat ambienti en la ubicació de les neveres.

El repte principal era disposar d'un sistema de control de temperatura automatitzat, ja que quan necessitaven monitorar la temperatura de les neveres ho havien de fer de manera manual. Aquest procés es repetia múltiples vegades diàriament per cada nevera. Al no disposar de cap sistema d'alarma, quan es detectava una possible variació greu de temperatura podia deixar al personal sense marge de reacció.

La Solució: Sensors i programari de monitoratge Nespra

• Sensors de temperatura i humitat LoRaWAN, en neveres, congeladors i zones comunes.

• Gateway LoRaWAN lndoor

• Llicències Nescloud

Centralitzant les dades en la plataforma NESCLOUD

L'equip de SEMIC juntament amb Nespra ha permès a l'Hospital Sant Joan de Déu Zaragoza comptar amb un sistema automatitzat en el mesurament de temperatura i humitat per a les neveres i un congelador. A més, disposen d'un sensor que controla la temperatura ambient i humitat de la ubicació física on es localitzen alguna d'aquestes neveres.

Aquestes dades són reportades al Nesgate LoRaWAN que lliura la informació directa a Nescloud, permetent tenir un control eficient i en temps real d'aquestes mètriques, d'aquesta manera en cas de presentar una anomalia en la temperatura, el sistema emetrà alertes, les quals poden ser monitorada per tècnics i d'aquesta manera podran prevenir i podran anticipar-se a una avaria o falla en els congeladors que pugui afectar els fàrmacs.

Optimització de treball

Gràcies al sistema de control de temperatura i humitat implementat de Nespra al costat de l'equip SEMIC, ara poden detectar i anticipar-se a possibles incidències que afectin les neveres i als medicaments que es troben dins d'elles. Gràcies a Nescloud, ara poden controlar i gestionar de forma centralitzada les dades en temps real sense necessitat de prendre la temperatura de manera manual, optimitzant el temps i treball dels farmacèutics.

Fàcil implementació i escalabilitat

La plataforma de Nespra té una fàcil programació i implementació. El mateix dia de la posada en marxa dels sensors, ja es van poder recollir dades del seu funcionament. A més, aquest sistema té molta escalabilitat, i permetrà que el centre sanitari pugui continuar implantant més sensors de qualsevol classe (d'ocupació d'habitacions, d'apagat i encès de llums,...) de manera simple i ràpida.

 

Si vols que t'ajudem a millorar les teves operacions sanitàries a través de la tecnología, compta amb nosaltres.

Compartir en:

×
×
×