Shop SEMIC

Els principis de l'economia circular en el servei d'impressió

03-06-2022

La indústria de la impressió fa molt temps que s'esforça per millorar la seva sostenibilitat. Des de millores en el procés de fabricació, el reciclatge responsable del consumible, el desenvolupament de tecnologies amb baix impacte en la petjada de carboni generada o l'ús de programari que optimitza i redueix el consum de paper, moltes són les iniciatives posades en marxa en aquest sentit.

Ara, SEMIC llança Phoenix, la seva línia d'equips d'impressió remanufacturats, que va un pas més enllà, tractant d'optimitzar recursos ja existents i donant-los una nova vida a equips procedents del nostre propi parc d'impressió.

Economia circular: de moda a necessitat

Segons descriu la Fundació Economia Circular, es tracta d'un concepte econòmic que s'interrelaciona amb la sostenibilitat, i l'objectiu de la qual és que el valor dels productes, els materials i els recursos (aigua, energia,...) es mantingui en l'economia durant el major temps possible, i que es redueixi al mínim la generació de residus. Es tracta d'implementar una nova economia, circular -no lineal-, basada en el principi de «tancar el cicle de vida» dels productes, els serveis, els residus, els materials, l'aigua i l'energia.

La tendència consumista global fins a mitjan 2010 ha portat a països, governs i entitats a prendre consciència del problema mediambiental que això suposa quant a escassetat de recursos, sobreexplotació de matèries primeres i gestió de residus, adaptant des de llavors polítiques i decisions centrades a donar suport al canvi a una economia eficient en l'ús de recursos i de baixa emissió de carboni.

El sector de la impressió, punter en l'aplicació de pràctiques sostenibles

Com assenyala Quocirca, la indústria de la impressió porta molt temps treballant les seves polítiques i pràctiques sostenibles.

Els principals fabricants del sector han apostat per una producció d'equips pensats i dissenyats per a poder realitzar un procés de desmuntatge posterior, brindant oportunitats de remanufacturació i reutilització.

A més, els productes es construeixen tractant de millorar la seva longevitat i eficiència energètica, amb menys peces mòbils que poden fallar i menys consumibles que generin residus de manera recurrent.

La innovació en la tecnologia d'impressió d'injecció de tinta, per exemple, està dissenyada per a reduir l'impacte ambiental.

Phoenix: equips recuperats amb el màxim segell de qualitat i fins a seixanta mesos de garantia

En 2021 i després de l'impacte que la pandèmia va generar en el sector de la impressió, SEMIC decideix apostar per l'economia circular amb la creació del seu segell Phoenix: equips procedents del nostre propi parc d'impressió gestionada JustPrint!, que recuperem, reparem, renovem i reciclem per a oferir una alternativa sostenible i amb un alt avantatge competitiu als nostres clients.

Els equips Phoenix procedeixen de parcs que, des de la seva primera posada en marxa com a nous, han estat operant a Espanya, sota la legislació mediambiental i de gestió de residus nacional d'aplicació. A més, els equips Phoenix han tingut en la seva primera vida un funcionament controlat i traçable en el temps quant a nivells de qualitat de servei i quant a l'impacte de la petjada de carboni generada en el seu ús.

Mitjançant el nostre procés de remanufacturat, contribuïm a reduir les emissions de CO2 derivades de la producció de nous equips, i els donem una nova vida a equips seleccionats, amb una vida útil extensa i totalment funcionals.

El nostre procés de remanufacturat compta amb un servei de control de qualitat certificat segons ISO 9001 i ISO 20000. A més, comptem amb la certificació ISO 140001 de Gestió ambiental i la categoria REDUEIXO en el Registre de la Petjada de Carboni.

Si vols conèixer més sobre Phoenix, visita la nostra web: https://page.semic.es/justprint-phoenix  

Compartir en:

×
×
×