Shop SEMIC

Dissenyant l'hospital del futur

27-07-2022

Jordi Solé és BDM Enterprise Systems de SEMIC. En aquesta breu entrevista ens parla del projecte Smart Hospital de digitalització de processos hospitalaris a través de les dades de posicionament indoor. Una solució que ja s'ha implantat en hospitals de referència com l'Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona) o Arnau de Vilanova (Lleida), i que es troba en fase de desplegament en altres centres del país.

Com resumiries Smart Hospital?

Smart Hospital és una solució de middleware, una capa intermèdia de software, que permet obtenir dades de la infraestructura de xarxa i utilitzar-los per a digitalitzar múltiples processos hospitalaris que fins ara s'han realitzat de manera manual o desatesa. Ens permet l'optimització de recursos i millora l'eficiència d'usos.

Smart Hospital es recolza en diferents tecnologies de localització, com wifi, bluetooth, rfid o Zigbee, i ens permet obtenir, tractar i bolcar en qualsevol sistema ja implantat a l'hospital dades d'ubicació, posicionament, sensorització i ús de qualsevol actiu.

D'aquesta manera, aconseguim millorar tant els processos hospitalaris com la percepció de pacients i familiars.

Està pensat per a qualsevol mena d'hospital?

Per descomptat. Smart Hospital és un projecte modular, i permet fer-lo a mesura del client, tan gran com ell necessiti.

Qualsevol centre sanitari que vulgui millorar l'atenció a usuaris possibilitant la navegació indoor, l'admissió des del mòbil o les notificacions a familiars de pacients, així com controlar de l'ús d'espais i localitzar qualsevol classe d'actiu, trobarà en Smart Hospital la solució que necessita.

Ens estàs dient que mitjançant la vostra tecnologia, podeu localitzar qualsevol tipus d'objecte, estigui on estigui?

Així és. Qualsevol objecte crític per a l'hospital que estigui connectat a la xarxa, sigui mitjançant wifi o Bluetooth, pot ser localitzat en temps real, a part de disposar de tot el seu historial d'ubicacions i usos. Independentment de l'àrea, planta o edifici del complex hospitalari en el qual es trobi.

I és més, no parlem només d'objectes, com lliteres, cadires de rodes, carros mèdics o ecògrafs, sinó també de pacients.

De veritat?

Sí, la localització de pacients té un doble avantatge. A l'hospital, li permet conèixer què està passant en cadascun dels seus quiròfans o boxs d'Urgències (quin pacient es troba dins, temps estimat de l'operació,...) i per tant, millora la seva gestió d'espais.

I aquesta informació, podem traslladar-la als familiars del pacient, creant així una sala d'espera virtual amb notificacions a temps real d'entrada a quiròfan, fi de l'operació...

Molt interessant. Tinc entès que a l'octubre participarà en el congrés nacional de l'Associació d'Infermeria Coordinadora de Recursos Materials (ANECORM) exposant tota aquesta tecnologia.

Així és. Es tracta d'unes jornades en les quals coordinadors, proveïdors, col·laboradors i partners compartim tendències i novetats en l'àmbit científic relacionat amb la gestió de recursos materials hospitalaris.

En el nostre cas, presentem la tecnologia Smart Hospital aplicada a la millora de la gestió del seu dia a dia: localització d'objectes, control d'ús, revisions i manteniments, notificacions automàtiques...

 

Si vols saber més sobre Smart Hospital, t'ho expliquem tot aquí

Compartir en:

×
×
×