Shop SEMIC

Consells per protegir la identitat digital

07-02-2023

Segur que has sentit a parlar del concepte identitat digital, entès com tota aquella informació que es genera amb les nostres accions a internet, siguin de caràcter personal o corporatiu: dades bancàries, fotografies, interaccions en xarxes socials, preferències a l'hora de comprar online, contrasenyes, correu electrònic, etc.

Un volum de dades que no para de créixer i que suposa cada cop més reptes a empreses i particulars per poder protegir aquesta informació i assegurar la privadesa de dades sensibles.

Els atacs de suplantació d'identitat són cada vegada més comuns, així que demostrar que som qui afirmem ser en autenticar-nos en un servei de correu web, en accedir a una xarxa social o en fer una compra online, suposa un punt crític per a usuaris, proveïdors de serveis i partners tecnològics. 

 

Conscienciació, prevenció i aplicació de mesures de seguretat són clau perquè la nostra activitat digital no suposi un risc per a les dades personals i empresarials. Vegem a continuació punts clau que ens poden ajudar a protegir aquesta identitat digital:

1. Adapta les teves contrasenyes

Les contrasenyes són la clau de la nostra informació personal i és fonamental emprar les que ens puguin protegir de la millor manera davant l'atac de ciberdelinqüents. Repassa al nostre article els 6 tips bàsics d'elaboració de contrasenyes que esperem que us siguin d'utilitat per reforçar la vostra seguretat.  Llegir aquí

2. Connecta't només a xarxes i pàgines segures

Sembla una obvietat, però quantes vegades t'has connectat a una wifi pública? Tingues en compte que les xarxes gratuïtes (les típiques disponibles a bars, restaurants, zones públiques...) no solen tenir xifrat WPA o WEP.

Igualment d'important és que tractis de navegar només per pàgines web que utilitzin el protocol d'encriptació https. 

3. Actualitzacions al dia

No fer les actualitzacions de software que recomana el fabricant pot deixar una porta oberta a vulnerabilitats. Si tens actualitzacions pendents, executa-les ja! És important que apliquis sempre totes les que tinguis pendents. 

 

4. Elimina usuaris inactius

Si encara tens comptes actius d'empleats que ja no treballen a la teva empresa, eliminar-los i desactivar-los et pot ajudar a reduir la bretxa de seguretat de la teva empresa. 

 

5. Posa en marxa un sistema de doble autenticació

Avui dia són diverses les opcions que tens per posar en marxa un sistema MFA a la teva empresa. Aquesta doble verificació de seguretat t’ajudarà a evitar atacs de suplantació d'identitat. 

 

Si vols conèixer com podem ajudar-te a millorar la seguretat de la teva empresa a tots els nivells, contacta amb nosaltres per a més informació aquí

 

 

 

Compartir en:

×
×
×