Shop SEMIC

Com millorar la seguretat del teu servei Cloud

26-10-2021

Durant el teletreball moltes empreses han implementat serveis al núvol de forma ràpida, moltes d'elles sense tenir en compte tots els punts importants. A més, s'estima que el 20-25% de les empreses continuaran amb el treball en remot i és moment de revisar les configuracions realitzades per a minimitzar riscos.

 

Segons Gartner, el mercat dels serveis Cloud va augmentar un 40,7% en 2020. I davant aquesta nova situació, hem de tenir en compte que la migració correcta al núvol pot implicar diversos reptes a l'empresa que vulgui realitzar-la.

 

El més complicat és, potser, el de la seguretat, perquè tal com indiquen els nostres experts “la seguretat sol anar sempre un pas per darrere de les aplicacions i serveis al Cloud”.

 

I és que encara que les campanyes de phishing han augmentat un 200% i la resta d'amenaces continuen incrementant considerablement, moltes empreses (per desconeixement o mal assessorament) han realitzat una migració de Cloud que prioritza la productivitat en lloc de la seguretat.

 

Per això, volem compartir amb vosaltres com definir una estratègia adequada en el núvol i corregir aquells errors que les presses per implantar el teletreball us hagin fet cometre.

 

Migració segura al núvol.

Hi ha diversos protocols i accions que podeu implementar des de ja per a millorar la seguretat del vostre servei Cloud:

 

  • Compta amb un partner de valor. A SEMIC, treballem amb Microsoft Azure, garantia del millor servei i qualitat.

 

  • Crea rols i perfils. Una de les accions més importants quan treballem amb serveis al núvol consisteix a crear diferents perfils i rols segons la responsabilitat de cada membre i així evitar donar accés a certs continguts a usuaris que no ho necessiten. Amb aquesta configuració d'accessos al cloud a través de perfils, minimitzem el risc en el 80%

 

  • Contracta un servei WAF. Abans que arribin les peticions d'accés al núvol, el WAF aplica les polítiques d'accés predeterminades, per la qual cosa ofereix una capa extra de seguretat.

 

  • Disposa d'un servei Disaster Recovery. És la millor opció per a tenir un element de protecció si tota la resta ha fallat, especialment quan la nostra empresa s'ha infectat amb un cryptoware. Aquest servei analitza la còpia de seguretat del núvol, elimina el perill i ens informa de la situació.

 

  • Les aplicacions d'entorns SaaS són més segures que aplicacions implementades en IaaS o PaaS, perquè el proveïdor del SaaS és el responsable de protegir la infraestructura i les seves configuracions, mentre que en PaaS i IaaS, part de la responsabilitat recau en configuracions modificades per l'usuari i que poden disminuir la seguretat per a prioritzar la producció.

 

La millor seguretat per a la teva empresa.

 

El risc mai serà 0, excepte si tanques el negoci. Per això, l'opció de tenir usuaris amb diferents privilegis permet reduir el risc en l'activitat del servei al núvol evitant drets innecessaris i configuracions errònies. Aquest enfoc ha de coincidir amb l'entorn segur que desitgem crear.

 

A SEMIC ens preocupem per la seguretat i per això:

  • Integrem els nostres serveis WAF. Descobreix més aquí.
  • Integrem el servei Disaster Recovery.
  • Integrem la regla del 3: tenir 3 còpies de seguretat en 2 localitzacions diferents, cloud i local, i una fora de connexió.
  • Som especialistes en Azure.
  • Oferim formació personalitzada als nostres clients.
  • Mai estaràs sol. El nostre equip de suport està a la teva disposició.

 

¡Recorda! Hi ha dos tipus d'empresa: la que ha estat vulnerada i la que serà vulnerada, intenta comptar sempre amb la major protecció possible.

Vols seguretat? A SEMIC te l'oferim, contacta amb nosaltres per a més informació.

Compartir en:

×
×
×