Shop SEMIC

6 consells per millorar la seguretat de les teves contrasenyes

05-05-2022

Avui, primer dijous del mes de maig, se celebra el Dia Mundial de la Contrasenya. Des de SEMIC volem ajudar en la conscienciació de la importància de comptar amb una contrasenya segura. Comencem?

 

L'origen

L'origen del Dia Mundial de la Contrasenya data del primer dijous de maig de l'any 2013 i la seva autoria correspon a Intel Security, encara que la idea original la va propulsar Mark Burnett a través del seu llibre Perfect Passwords (2005) on animava als usuaris a establir contrasenyes amb un nivell de seguretat elevat.

Entenem com a contrasenya qualsevol clau que permet l'accés a una cosa inaccessible sense aquesta. Hem de tractar-la com un mètode d'autenticació única, i per tant, cal cuidar-la. Les contrasenyes són la clau de la nostra informació personal i resulta fonamental emprar les que puguin protegir-nos de la millor manera davant l'atac de ciberdelinqüents.

 

Les recomanacions per comptar amb una contrasenya segura

Els nostres experts en seguretat volen aprofitar aquesta jornada per a recordar-nos 6 consells bàsics per a comptar amb una contrasenya segura i a prova de hackers:

1. Evita contrasenyes bàsiques. Res de "123456" o "contrasenya" o el teu nom i any de naixement.

2. Sempre que puguis, procura introduir contrasenyes d'una longitud de 12 caràcters com a mínim.

3. Important (i, ja ho sabem, complicat d'aplicar): Utilitza contrasenyes úniques per a cada servei en línia. Evita repetir-les, encara que comporti un major esforç de memòria.

4. Si disposes de la típica llibreta amb les anotacions de contrasenyes vàries, desa-la en llocs tancats amb clau o on sàpigues que siguin difícilment localitzables.

5. Dona't suport en gestors de contrasenyes.

6. No comparteixis contrasenyes per mail, whatsapp,...

I com a últim apunt, i encara que sembli una ximpleria, hem de recordar-ho: Res de posar post-its amb les contrasenyes en la pantalla de l'ordinador, la targeta de crèdit o al dors del mòbil!

 

Esperem que aquests tips et serveixin d'utilitat per a reforçar la seguretat de les teves contrasenyes, i recorda que la ciberseguretat és cada vegada més important ja no sols a nivell digital sinó també per a la protecció de les persones i els negocis.

Si necessites assessorament per part del nostre Equip de Seguretat, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Compartir en:

×
×
×