Shop SEMIC

SEMIC equipa l'Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès per a la formació híbrida o semipresencial

11-03-2022

L'Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès ha estrenat durant l'últim mes les seves aules de formació híbrida o semipresencials. A través d'aquestes aules híbrides es pretén aconseguir la integració de les classes físiques amb les virtuals sense distinció, a través de:

  • Captació amb vídeo de l'aula, alumnes i docents.
  • Captació amb vídeo de la pissarra blanca.
  • Captació de la veu del docent des de qualsevol punt de l'aula sense limitar els seus moviments.
  • Captació de la veu dels alumnes en qualsevol punt de l'aula, així com permetre el debat entre ells.
  • Compartir el mateix contingut de manera digital i presencial.

 

SEMIC ha desenvolupat aquest projecte juntament amb l'Escola de Escriptura Ateneu Barcelonès com la seva partner IT de confiança, aconseguint que, una vegada més, es posi la tecnologia al servei de l'educació. El resultat és la possibilitat de permetre que el 50% dels alumnes acudeixi en format presencial i l'altre 50% sigui present en la classe en format telemàtic, garantint la interacció constant entre docents i estudiants.

 

Com funcionen les aules híbrides?

Les aules híbrides són infraestructures amb sistemes audiovisuals que resulten senzilles i pràctiques d'utilitzar per al professorat. Com s'aconsegueixen? En aquest cas s'ha creat un sistema centralitzat en un suport de doble biga per a aguantar el monitor i la càmera.

A més, per a evitar possibles ensopegades i no trencar amb l'estètica de la sala, el cablejat queda amagat per un únic pasacables que surt del propi carro on s'allotja el sistema audiovisual.

SEMIC ha proporcionat, a més, una breu formació al professorat per a ensenyar a utilitzar els elements de les aules híbrides amb el màxim potencial i autonomia.

 

Quin equip tenen les aules híbrides?

Les sales híbrides d'aquest projecte tenen un sistema de videoconferència professional que uneix el màxim rendiment i la millor experiència en la visualització i transmissió d'imatge i so.

 

Monitors profesionales UHD.

Les sales han estat equipades amb monitors professionals de rendiment intensiu i UHD, entre 65 i 86 polzades, sobre un suport amb rodes. La grandària del monitor depèn de la grandària de la sala.

 

La càmera profesional de videoconferncia.

El sistema de vídeo professional treballa amb una càmera robotitzada PTZ amb zoom òptic de 12x. La cambra té dues posicions memoritzades, les més utilitzades pels docents. A més, es pot manipular la posició de la cambra de manera manual a través d'un comandament, oferint una solució autònoma i àgil.

 

Els micròfons per videoconferència.

Les solucions simples d'un altaveu amb micròfons per a videoconferència no eren la solució adequada en aquest projecte. Per això s'ha instal·lat un sistema de microfonía integrat en el sostre: un micròfon de 28 càpsules amb tecnologia de formació de feix dinàmica i automàtica amb el control d'una zona prioritària (que permet realçar una zona única de la sala) o de cinc zones d'exclusió avançades (per a localitzar l'objectiu i eliminar les fonts de soroll no desitjades).

A més, per a assegurar la correcta acústica de les sales, en algunes d'elles s'han incorporat panells absorbents per a millorar el so sense alterar l'estètica de la sala.

 

En SEMIC ens sentim molt contents i orgullosos d'haver participat en aquest projecte, aportant la nostra experiència en l'ús de la tecnologia audiovisual per a millorar la qualitat de l'educació i facilitar el treball als docents amb les millors eines IT.

Gràcies a l'Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès per confiar en SEMIC com la seva partner tecnològic i enhorabona a l'equip de SEMIC Solucions Audiovisuals.

Compartir en:

×
×
×