Shop SEMIC

SEMIC equipa Les Borges Blanques amb 17 punts d'accés a internet gratuïts

05-06-2020

Fruit de la iniciativa WiFi4EU de la comissió europea per garantir l’accés a internet

 

L’any 2018 la Comissió Europea va crear la iniciativa WiFi4EU, la qual oferia als municipis que ho sol·licitaven, uns bons de 15.000 euros per instal·lar equips wifi en espais publics del municipi. L’objectiu d’aquesta iniciativa era dotar a la ciutadania d’accés lliure i gratuït a internet a través de xarxes wifi, en espais públics com: ajuntaments, places, biblioteques, museus, etc.

Les Borges Blanques va ser un dels 44 municipis catalans i un dels 10 de la província de Lleida en acollir-se a aquesta iniciativa, on SEMIC ha sigut el partner tecnològic encarregat de desplegar la infraestructura per garantir l’accés a la xarxa wifi de la capital de les Garrigues.

SEMIC ha equipat un total de 17 punts d’accés (AP), distribuïdes de la següent manera:

  • Ajuntament - 5 AP interiors
  • Biblioteca - 2 AP interiors
  • Centre Civic - 3 AP interiors
  • Terrall - 3 AP exteriors
  • Piscines - 1 AP exterior
  • Caravanes - 1 AP exterior
  • Espai Macià - 1 AP exterior + 1 AP interior

 

Amb aquest desplegament, la població de les Borges Blanques podrà accedir a internet connectant-se a la xarxa WIFI4EU, des del seu dispositiu. Un cop detectat, s’obrirà una finestra de presentació al navegador des d’on s’iniciarà la sessió de 24 hores, les quals es podran renovar en esgotar-se el temps.

Durant aquestes primeres setmanes es realitzen les proves d’esforç de la nova xarxa per part dels tècnics de SEMIC juntament amb els tècnics de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

 

 

Detall d'un dels punts d'accés situat al Parc del Terrall.
 

Compartir en:

×
×
×