Shop SEMIC

Reptes de futur per a una tecnologia audiovisual més eficient i propera

31-12-2021

Toni Jubés ens parla, en una entrevista realitzada per al diari el Segre, de la importància dels equips audiovisuals d’avui en dia, i de com s’enfoquen al futur aquestes sinèrgies entre la tecnologia i l’empresa, l’educació o la sanitat.

 

El món de l’audiovisual ha canviat gràcies al progrés de la tecnologia i les telecomunicacions. En quant a accessibilitat, aquest s’ha atansat a un públic d’entrada inexpert, però que ja forma part de l’era dels nadius digitals. Aquestes facilitats que la tecnologia ens proporciona ens ajuden a millorar no només les relacions amb els nostres congèneres, sinó també amb i dins l’empresa.

En aquest context, les empreses d’avui en dia es veuen abocades a millorar les seves prestacions audiovisuals. Així doncs, una inversió econòmica notable ens durà bons resultats, en tant que n’augmentarà el rendiment i la productivitat. A més, l’explosió del teletreball ens ha fet obrir nous horitzons: les videoconferències requereixen un mínim de qualitat d’imatge i so. La qualitat 4K té a veure amb el progrés tecnològic i deixa de ser un cas inusitat. Esdevé, per contra, la norma.

En l’àmbit de l’educació, millorem els formats híbrids i ornem les aules per a un futur alumnat competent en les IT. Es calcula que l’any 2030, un 80% dels llocs de treball  necessitaran habilitats tecnològiques i que el 65% dels alumnes de primària d’avui treballaran en feines que encara no s’han inventat. SEMIC avança en la innovació d’espais d’aprenentatge, perquè aquests siguin dinàmics i interactius, i insta al món de l’educació a fer el gran canvi metodològic que promou l’ús de pedagogies actives: que la creativitat i el treball en equip flueixin i reforcin les competències transversals dels estudiants.

En el camp de la sanitat, facilitem el contacte pacient-metge i proveïm altres solucions a nivell de gestió, tant pel dia a dia com per a la imatge per al diagnòstic. La darrera gran fita de SEMIC ha estat en col·laboració amb l’hospital infantil de Sant Joan de Déu, on s’han monitoritzat i retransmès operacions de quiròfan en streaming. El projecte ha tingut un triple enfoc integrador: per una banda, ha proporcionat un material valuosíssim per a l’avaluació d’experts de medicina d’arreu, així com per a la tasca pedagògica amb estudiants de medicina. No només això: també ha posat l’accent en l’acció social, reconvertint i adequant una zona d’atenció i espera amb tot tipus de mitjans audiovisuals, que amenitzen l’estada dels més petits en el centre hospitalari.

Altres reptes de futur de SEMIC en l’àmbit de la sanitat són: sales sense presència de cables, millores audiovisuals encara més substancials, unificació de les comunicacions, integració de veu amb dades i imatges en tot tipus de sistemes IT, Intel·ligència Artificial aplicada a sales de col·laboració i videoconferència, entre d’altres.

Vols saber-ne més?

POTS LLEGIR-NE L’ENTREVISTA COMPLETA AQUÍ

Compartir en:

×
×
×