Shop SEMIC

Obtenim la certificació Target Gender Equality del Pacte Mundial de les Nacions Unides

07-03-2024
 
Es tracta de la quarta edició del programa accelerador en matèria d'igualtat de gènere TGE de caràcter totalment voluntari
SEMIC és una de les 45 empreses en aconseguir aquesta certificació, dins aquesta edició, a tot Espanya

 

SEMIC acaba d'obtenir una nova certificació emmarcada en la política de Sostenibilitat i, concretament, de la seva aposta per la igualtat i la discriminació per motius de gènere. Target Gender Equality és un programa accelerador dissenyat per donar suport a les empreses en el procés d'assolir els seus objectius en igualtat de gènere. El programa té una durada de 9 mesos, en què s'han donat les pautes necessàries per comprendre com fer anàlisis orientades a l'acció, amb tallers de desenvolupament de capacitats o sessions d'aprenentatge. Durant el transcurs d'aquest programa, hem tingut una participació activa en algunes d'aquestes sessions, en què Sandra Terés, la nostra Chief Sustainibility Officer, ha estat convidada com a ponent per explicar les accions que des de SEMIC duem a terme en relació amb la igualtat de gènere, així com els objectius que ens hem marcat per avançar en matèria digualtat.

 

Per què ens sumem a un programa accelerador en igualtat de gènere?

Segons Antònio Guterres, secretari General de les Nacions Unides: “Les dones estan escandalosament infrarepresentades a la recepció i a les sales d'espera de les empreses”. A SEMIC creiem que la participació de les dones no només és un dret fonamental sinó també un requisit per avançar a nivell econòmic i social.

A més, a Espanya la bretxa de gènere arriba encara a nivells molt allunyats de la paritat, concretament arriba al 28% i es calcula que es necessitarien més de 130 anys per aconseguir la paritat total. Per tots aquests motius, des de SEMIC ens hem sumat a aquest programa accelerador amb l'objectiu de continuar avançant en matèria d'igualtat, alhora que ens ajuda a prendre mesures que fomentin el lideratge i la representació de les dones a casa nostra.

 

La nostra aposta per la igualtat, recollida al dossier de resultats de la quarta edició del TGE del Pacte Mundial.

La nostra adopció dels Principis d'Empoderament de les Dones (WEP) de l'ONU, com una de les diferents mesures que hem adoptat a SEMIC en la nostra lluita per la igualtat de gènere, ha estat una de les Bones Pràctiques seleccionades per part del Paco Mundial publicada al Dossier de Resultats d'aquesta edició del programa TGE.

Els Principis per a l'Empoderament de les Dones (WEPs, per les sigles en anglès) són un conjunt de bones pràctiques empresarials que promouen la igualtat entre dones i homes en totes les àrees de gestió. Establits pel Pacte Mundial de les Nacions Unides i ONU Dones, els WEP es basen en estàndards internacionals de drets humans i laborals.

Podeu llegir més aquí.

 

Sandrá Terés durant la seva intervenció en una de les sessions del programa

Compartir en:

×
×
×