Shop SEMIC

“Estafa al CEO” el principal perill dels fons UE

31-03-2022

Tots som conscients que vivim en una era completament tecnològica i digitalitzada, situació que dona peu a nombroses amenaces perquè els ciberdelincuents continuïn obtenint les nostres dades personals.

 

Amb l'aproximació de l'arribada dels fons UE (entre elles les ajudes per a PIMES Kit Digital, que ja estan en marxa), ja s'han detectat nous ciberdelictes relacionats amb la suplantació d'identitats com l'anomenada “estafa al CEO” i les empreses hem d'extremar encara més les precaucions.

 

Com funciona l'estafa al CEO

 

En els casos detectats fins ara d'aquesta mena d'engany, els ciberdelincuents aprofiten l'onada de publicitat qualsevol procés de licitació i convocatòria d'ajudes per a obtenir informació i atacar tant a les empreses demandants com a administracions mitjançant la suplantació d'identitats.

 

El risc és tan real que l'Europol ja ha posat en marxa un operatiu específic que promourà l'intercanvi d'informació entre 19 països per a prevenir qualsevol frau i ciberdelicte entorn dels fons “Next Generation”.

 

Mesures de protecció

 

Aquest tipus d'atacs ransomware tenen com a via d'entrada el correu electrònic. Així que les mesures de protecció que has d'implantar ja en la teva empresa són:

 

-Disposa d'un bon gestor de filtrat de correu, que redueixi la quantitat de spam rebuda. La millor protecció passa per eliminar el risc que els teus empleats accedeixin a correus nocius.

-Realitza formació interna de conscienciació en matèria de ciberseguretat. Hi ha unes certes pràctiques i mesures de seguretat que els teus empleats han de conèixer per si algun correu maliciós passa el filtre del teu gestor de spam.

-Què tal realitzar una anàlisi de riscos, per a saber quina informació tens exposada en internet? És una pràctica cada vegada més interessant i que et pot oferir una visió global de la teva superfície d'atac.

 

Per a qualsevol necessitat en solucions de seguretat en la teva empresa, compta amb nosaltres. Contacta aquí

Compartir en:

×
×
×