Shop SEMIC

“El nostre objectiu de sostenibilitat per al 2023 és reduir a la meitat les nostres emissions de CO2"

30-01-2023

A punt d'acabar el primer mes de l'any, ens trobem amb Sandra Terés (Responsable del Departament de Qualitat i Legal, i Champion de Sostenibilitat de SEMIC) per a valorar en quin punt es troba l'estratègia de sostenibilitat de SEMIC i què podem esperar en matèria de RSC per al 2023.

Sandra, el teu departament és l'encarregat de vetllar pels compromisos de sostenibilitat en SEMIC. Què significa això?

A grans trets ens preocupem de complir amb la legislació i reglamentació vigent en matèria de sostenibilitat i, a més, d'identificar, analitzar i definir l'estratègia de sostenibilitat de SEMIC. Realitzem un seguiment exhaustiu de les accions ja realitzades i, valorant el curt, el mitjà i el llarg termini, proposem noves mesures que ajudin a reduir el nostre impacte mediambiental. Després, lògicament, ens encarreguem d'executar-les.

Al 2022 es van fer moltes coses en matèria de sostenibilitat, com compensar les emissions de CO2 col·laborant en projectes de reforestació o llançar un microsite de sostenibilitat on s'explica tot el que SEMIC ha fet i quins són els seus objectius. Què podem esperar en aquest 2023?

Aquest mes ja hem fet un pas important en el nostre compromís amb el medi ambient i podem anunciar que les nostres seus de Madrid, Barcelona, Lleida, Manresa, Sevilla i Lleida consumeixen només Energia Verda 100% procedent de fonts exclusivament renovables. Amb això reduirem les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i, per tant, contribuïm a reduir la contaminació ambiental d'aquestes ciutats. El nostre objectiu de sostenibilitat per al 2023 és reduir a la meitat les nostres emissions de CO₂ i amb aquesta mesura ens acostem notablement. En una següent fase ens plantegem abordar la renovació de la nostra flota de vehicles per models menys contaminants basats en energia elèctrica.

D'on neix aquesta acció? Quins objectius hi ha darrere?

Bàsicament del nostre compromís amb la preservació del medi ambient i la nostra responsabilitat per ser una empresa cada vegada més sostenible. Un dels objectius d'Espanya en relació amb l'Agenda 2030 és que el 42% del consum de l'energia final del país sigui d'energies renovables. A SEMIC portem més de 6 anys contribuint en l'impuls del desenvolupament sostenible, el consum responsable i les energies netes i enguany, complint amb la Llei 7/2021 de canvi climàtic i transició energètica, seguim fidels a la nostra estratègia d'empresa sostenible amb aquest pas d'ampliar el nombre de seus de SEMIC que consumeixen només Energia Verda.

Has nomenat l'Agenda 2030. Què és exactament i quina relació té amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible?

L'any 2013 SEMIC es va unir al Pacte Mundial de Nacions Unides (Global Compact). Al setembre de 2015, l'Assemblea General de les Nacions Unides, va aprovar l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible composta per 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estan dividits, al seu torn, en 169 metes que abasten les esferes econòmica, social i ambiental. L'amenaça del canvi climàtic és ara més real que mai i els 17 ODS són crucials per a no comprometre el nostre futur. Són una crida a l'acció urgent que busca transformar el nostre món en un lloc millor i menys desigual amb metes per al 2030. D'aquí ve que parlem del concepte Agenda 2030.

Què fa SEMIC pel compliment d'aquesta Agenda 2030 i dels ODS?

En otros ámbitos, por ejemplo, llevamos muchos años luchando contra la brecha digital colaborando con entidades, ONGs y asociaciones de nuestro entorno que nos permiten contribuir en los ODS de Educación de Calidad (ODS 4), la Reducción de la Desigualdad (ODS 10) y la Igualdad de Género (ODS 5).

Moltes coses! I a més totes les accions compten. Per exemple, aquesta entrevista, sense anar més lluny, ja és una acció emmarcada en aquests ODS, perquè ajuda a expandir el missatge de l'Agenda 2030 i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 13). També abordem accions relatives a la Producció i Consum Responsables (ODS 12). La contractació de mitjans més eficients, el consum d'energia renovable i la compensació del 100% del CO₂ generat són també accions imprescindibles en el compliment d'aquests objectius (ODS 11). I en relació amb aquest últim punt, ens enorgulleix poder dir que SEMIC és una empresa Carboni Neutral des de 2020.

En altres àmbits, per exemple, portem molts anys lluitant contra la bretxa digital col·laborant amb entitats, ONGs i associacions del nostre entorn que ens permeten contribuir en els ODS d'Educació de Qualitat (ODS 4), la Reducció de la Desigualtat (ODS 10) i la Igualtat de Gènere (ODS 5).

I sobre l'adhesió a programes partners de fabricants en matèria de sostenibilitat?

Sumant esforços amb fabricants que aposten activament per la sostenibilitat col·laborem en un objectiu comú, tant sectorial -en l'ecosistema IT- com en general -en el món empresarial-. L'ODS d'Aliances per a aconseguir els objectius (ODS 17) és imprescindible en un món tan interconnectat com el nostre. D'aquesta manera treballem per a col·locar al conjunt del sector en el camí de la transformació sostenible.

 

Compartir en:

×
×
×