Shop SEMIC

“El futur de l’educació el construïm dia a dia”

27-02-2024

Parlem amb Alex Alegre, Edu Manager de SEMIC, de Bett UK 2024. Més de 30.000 membres de la comunitat educativa mundial, procedents de 130 països diferents, i més de 500 companyies i empreses expositores van assistir a l’edició del 2024 d’aquesta fira de tecnologia educativa, la més important d’Europa i una de les més influents del món. 

 

P: Hola Alex! SEMIC va estar present a Bett UK un any més. Què és el més destacat del que heu pogut veure a la fira? 
R: Aquest any hem tingut l'oportunitat de compartir amb un grup de clients la nostra visita a Bett i hem pogut assistir a xerrades, tallers i exposicions de diferents fabricants. Apple, HP, Microsoft, ASUS, Google... Han estat dies intensos a Londres descobrint moltes novetats, tendències de mercat, solucions i experiències. 

Què és el més destacat del que heu pogut veure a la fira?
Aquest ha estat el Bett de la Intel·ligència Artificial aplicada a l’educació. També ha estat l’any en què més s’ha parlat del concepte de Benestar Digital, vinculat a la formació de docents i estudiants en un ús responsable de la tecnologia, a la seguretat dels dispositius i dels usuaris, i a la protecció de les dades en el seu sentit més ampli. 

Són temàtiques apassionants en què resulta imprescindible estar a l’última, oi?
Sense dubte! Hem tornat a casa carregats d'aprenentatge, contagiats de passió pel món de l’EdTech, plens d’inspiració i amb moltes ganes de seguir acompanyant la comunitat educativa en els seus projectes de transformació tecnològica. Per al nostre equip especialista d’assessors comercials, de tècnics, de formadors, de consultors... resulta imprescindible estar al cas de les darreres novetats i entendre que el futur de l’educació el construïm cada dia. 

Darrerament hem vist que està en debat la utilitat o el benefici de la tecnologia a l’escola. Se n’ha parlat, a Bett?
Sí, es un debat que està sobre la taula més avui que en els darrers anys. És molt important no oblidar mai que la tecnologia ha d’estar al servei de l’educació, que ha de resultar útil a professors i a alumnes, i que mai pot substituir el procés personal d’ensenyament-aprenentatge que esdevè a l’aula. 
L’exemple d’aplicació tecnològica més tangible, en relació amb aquesta reflexió, és la Intel·ligència Artificial, que ha arribat per quedar-se i hem d’aprendre a utilitzar-la. Pot ajudar moltíssim tant en la tasca docent com en el procés de creixement dels estudiants, també per exemple en aquells casos en què hi hagi dificultats d’aprenentatge. 

Una darrera idea per resumir com ha estat la vostra assistència a Bett UK 2024
Resulta molt inspirador veure com els àmbits de la tecnologia i l’educació mouen i commouen a tantíssimes persones arreu del món. Som afortunats i afortunades d’estar vivint un canvi important en el sector ara mateix.

 
 
 

Compartir en:

×
×
×