Shop SEMIC

"Dissenyem solucions audiovisuals perquè les empreses puguin adaptar-se a les noves formes de treball sense perdre el ritme"

26-05-2023

Parlem amb Marc Coderch, director tècnic d’audiovisuals de SEMIC, sobre les noves necessitats audiovisuals a les empreses, així com els seus projectes més destacats en l’àmbit sanitari i educatiu.

 

P. Les necessitats de les empreses han canviat arran de la pandèmia. Com ha afectat a nivell de prestació de serveis audiovisuals?

R. Sens dubte. Hem viscut un autèntic auge quant a eines de comunicació i col·laboració. Des de la pandèmia fins avui, podem dir que s'ha consolidat un nou model de col·laboració on conflueix la presencialitat amb el treball remot, donant lloc al que coneixem com a “treball híbrid”.

 

P. En què consisteix exactament el treball híbrid?

R. És un model de treball que combina el treball presencial i el teletreball. A Espanya el 85% de les empreses ja ho ha implantat. Té molts avantatges, però al mateix temps exigeix a les empreses adaptar els seus espais i la tecnologia audiovisual. A partir d'aquí es tracta de dotar a les empreses de la tecnologia audiovisual més adequada per a treure el màxim rendiment del model de treball híbrid.

 

P. Què us diferencia d'altres empreses de serveis i solucions audiovisuals?

R. El nostre repte és donar amb la solució més adequada per a cada empresa, perquè cadascuna té el seu propi punt de partida, les seves pròpies necessitats i objectius. Podem realitzar projectes que van des de l'adaptació de sales de reunions híbrides i sense cables de petites i mitjanes empreses, fins a dissenyar projectes a mida per a grans sales o auditoris, amb solucions avançades d'àudio, vídeo i control.

A més, oferim solucions audiovisuals amb visió 360, perquè no sols proporcionem les eines i solucions audiovisuals, també podem gestionar-les: tenim una vocació de servei global, amb un equip tècnic que garanteix el suport, el monitoratge, l'administració, el manteniment i l'evolució dels actius.

El nostre treball consisteix en proporcionar les solucions audiovisuals perquè les empreses puguin adaptar-se als nous reptes i formes de treball sense perdre el ritme.

 

P. A més de solucions per a empresa, esteu especialitzats en algun sector en concret?

R. A SEMIC tenim un profund coneixement i especialització en els sectors educatiu i sanitari, a més de l'administració pública, especialment ajuntaments, que han hagut d'equipar i adaptar les seves sales d'actes a formats híbrids.

En l'àmbit de l'educació tenim el repte d'ajudar els centres a transformar-se i adaptar-se constantment, i això ho aconseguim amb la implantació de pantalles interactives, audiovisuals, fins i tot de mobiliari especialitzat.

També treballem molt per a hospitals, en àrees on la tecnologia audiovisual té un paper important, comels quiròfans o entorns mèdics intel·ligents.

 

P. Algun projecte del qual us sentiu especialment orgullosos?

R. Tots els projectes són diferents perquè s'adapten 100% a cada cas. Particularment, em quedo amb dos: durant la pandèmia vam tenir el repte d'implantar solucions per a centres educatius que necessitaven donar continuïtat al curs però no disposaven dels mitjans per fer-ho. L'Ateneu Barcelonès és un exemple on vam haver de realitzar una implantació en temps rècord que no sols va ser un èxit llavors, sinó que també ho continua sent ara: gràcies a la infraestructura audiovisual amb la qual es va equipar, ha continuat apostant per la modalitat de classes online després de la pandèmia.

En segon lloc, un dels projectes més especials en els quals hem col·laborat, el Bloc Quirúrgic de l'Hospital Sant Joan de Déu, no sols per l'alta complexitat tècnica que requeria, sinó també perquè té un impacte directe en l'experiència dels pacients més petits. Ha estat el nostre particular granet de sorra perquè els nens visquin l'experiència de la millor forma possible gràcies, en part, a la tecnologia audiovisual.

 

Compartir en:

×
×
×